fbpx
Praktische informatie

Praktische informatie

Het Café Theater Festival vermengt podiumkunsten en cafés tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je barkruk wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. In Utrecht, Zwolle en Tilburg vormen één weekend per jaar de kroegen het decor van korte voorstellingen van een grenzeloze generatie makers. Stel je eigen theatrale kroegentocht samen uit de vele voorstellingen en dompel je onder in dans, muziektheater, teksttoneel, circus, vertellingen en alles daartussenin.

Het Café Theater Festival (CTF) vindt plaats van 5 t/m 8 maart 2020 in Utrecht, van 20 t/m 21 maart 2020 in Zwolle en van 3 t/m 5 april 2020 in Tilburg. Bereid je voor op je bezoek met onderstaande bezoekersinformatie. 

LANGUAGE NO PROBLEM

Don’t you speak Dutch? No problem, every year we select a lot of performances that are ‘language no problem’. You can easily find them in the program (book). On our English page you can also find some english information about the festival.

LIVE DRUKTEMETER

Het kan erg druk zijn op het CTF. Zorg dat je niet voor een dichte deur komt te staan en bekijk onze Live druktemeter in de Timetable om precies te zien hoe vol het is in de cafés. Als de voorstellingstijd groen is, is er nog voldoende plek. Oranje betekent dat het gezellig druk begint te worden dus dat je op moet schieten voor een plekje. Een rode tijd geeft aan dat het café helaas vol is. We raden aan om 15 tot 30 minuten voor de voorstelling in het café aanwezig te zijn. De voorstellingen zelf duren maximaal 30 minuten.

ROLSTOELTOEGANKELIJKHEID

Een groot aantal cafés is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze cafés hebben een ingang die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en een gelijkvloers toilet. Deze cafés worden aangeduid met een rolstoelicoon in het programma(boek).

PAY WHAT YOU CAN

Het CTF werkt volgens het Pay What You Can-principe. Om het festival te kunnen laten bestaan, vragen we bezoekers na afloop van de voorstelling een donatie te doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van 4, 7 of 10 door met cash of pin te betalen bij de uitgang van het café. Er is gemiddeld 7 per bezoeker nodig om de voorstellingen te kunnen bekostigen. Indien je minder of juist meer kunt missen, kies je voor 4 of 10. De donaties in ieder café gaan rechtstreeks naar de voorstelling die daar speelt, voor productiekosten en vergoeding van de artiesten – die leven van hun vak. Op deze manier maken we samen de voorstellingen op het festival mogelijk! Meer weten? Lees hier de FAQ over Pay What You Can.

STAMGASTEN

Naast de Pay What You Can-bijdragen – die rechtstreeks naar de betreffende voorstelling gaan – kun je het CTF steunen door Stamgast te worden. Hiermee draag je structureel bij aan het festival en zorg je dat het festival in de toekomst kan blijven bestaan. De donaties van Stamgasten worden gebruikt om andere festivalkosten te dekken dan de voorstellingskosten, zoals programmaboeken, artiestendagen of kantoorkosten. Je kunt al Stamgast worden vanaf €10 per jaar. Als dank ontvang je onze Stamgastennieuwsbrief waarmee je op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen én speciale acties voor Stamgasten. Vanaf een bijdrage van €25 krijg je daarnaast korting bij verschillende culturele samenwerkingspartners. Wist je dat Stichting Cafetheaterfestival de status culturele ANBI heeft? Hierdoor is je gift aan ons voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Stamgast worden kan hier.

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten en mail naar info@cafetheaterfestival.nl.