Praktische info & FAQ

Praktische info & FAQ

Het Café Theater Festival (CTF) vindt plaats op 7 t/m 10 maart 2019 in Utrecht en 5 t/m 7 april 2019 in Tilburg. De data voor Zwolle worden binnenkort bekendgemaakt.

Plan je bezoek

Alle voorstellingen duren 15 tot 30 minuten. Verzeker jezelf van een plek door 15 tot 30 minuten voor aanvang van de voorstelling in het café aanwezig te zijn. In de Timetable vind je per café een druktemeter die aangeeft of er nog plek is om naar binnen te gaan.

Rolstoeltoegankelijkheid

Een aantal cafés is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, aangegeven door een rolstoelicoon. Deze cafés hebben bovendien een gelijkvloers toilet.

Pay What You Can

Het CTF werkt volgens het Pay What You Can-principe. Om het festival te kunnen laten bestaan, vragen we bezoekers na afloop van de voorstelling een donatie te doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van 4, 7 of 10 euro door met cash of pin te betalen bij de uitgang van het café. Er is gemiddeld 7 euro per bezoeker nodig om de voorstellingen te kunnen bekostigen. Indien je minder of juist meer kunt missen, kies je voor 4 of 10 euro.

De donaties in ieder café gaan rechtstreeks naar de voorstelling die daar speelt, voor productiekosten en vergoeding van de artiesten – die leven van hun vak. Op deze manier maken we samen de 28 voorstellingen op het festival mogelijk! Meer weten? Lees hier de FAQ.

FAQ

Wat is het Café Theater Festival?
Het Café Theater Festival (CTF) vermengt theater en café tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je barkruk is ineens het podium en een luidruchtige stamgast een acteur. De kroeg is voor even het decor van korte voorstellingen van een grenzeloze generatie makers. Neem plaats en dompel je onder in dans, muziektheater, vertellingen en alles daartussenin. Het CTF vindt jaarlijks plaats in Utrecht, Tilburg en Zwolle.

Waar is het Café Theater Festival Utrecht?
Het festival vindt plaats in 28 cafés in Utrecht, tijdens het weekend te herkennen aan de CTF-lichtbak. Op deze pagina zie je welke cafés er allemaal meedoen. Programmaboekjes met alle informatie vind je in ieder deelnemend café. Je kunt ook vooraf een je eigen route uitstippelen in de Timetable.

Wanneer is het Café Theater Festival Utrecht?
7 t/m 10 maart 2019

Waar is het Café Theater Festival Tilburg?
Het festival vindt plaats in 10 cafés in Tilburg, tijdens het weekend te herkennen aan de CTF-lichtbak. Hier zie je welke cafés er allemaal meedoen. Programmaboekjes met alle informatie vind je in ieder deelnemend café.

Wanneer is het Café Theater Festival Tilburg?
Op 5, 6 & 7 april 2019

Kan ik het programmaboek ook downloaden?
Dat kan zeker! Te zijner tijd komt hier de link te staan.

Waar kan ik tijdens het festival terecht voor informatie?
Op deze website, onze Facebook en Instagram, via de programmaboeken in elk deelnemend café en bij de CTF-locatiemanagers in elk café.

Wat voor soort voorstellingen kan ik verwachten?
Bij het CTF komen allerlei genres voorbij. Van teksttoneel tot mime, van opera tot dans en van cabaret tot tragikomedie; het CTF heeft het allemaal. Het festival streeft naar een diverse theaterprogrammering die de bezoeker trakteert op alles wat theater kan zijn: plezier, ontroering en verbazing.

Kan ik niet-Nederlands sprekende vrienden meenemen?
Het CTF biedt altijd een groot aantal voorstellingen aan waarbij ‘language no problem’ is. Je herkent deze voorstellingen aan het symbool met het spreekwolkje. Het programmaboek bevat een Language No Problem-pagina met een korte samenvatting van alle voorstellingen waar je als niet-Nederlands sprekende heen kunt. Op onze Engelse pagina is daarnaast alle informatie te vinden.

Waar kan ik eten en drinken?
Er is een aantal CTF-cafés waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren, te herkennen aan het bediening-symbool bij de voorstellingen.

Waar en wanneer vindt de uitreiking van de publieks- en juryprijzen plaats?
Dat gebeurt tijdens het CTF-eindfeest, dat plaatsvindt op zondag 10 maart om 22.00 uur in Hofman Café. ‘S avonds barst het feest los en worden de Publieks- en Juryprijzen uitgereikt aan de meest veelbelovende theatermakers.

Hoe doe ik zelf mee aan het CTF?
Wil je volgend jaar meedoen aan het CTF? Kijk dan vanaf de zomer op deze pagina.

Ik kan niet wachten tot volgend jaar maart! Kan ik het CTF ook door het jaar heen bezoeken?
Jazeker! Houd onze website en social mediakanalen in de gaten.

Stond jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten en mail je vraag naar info@cafetheaterfestival.nl.