fbpx

Sponsoring, partnerships & adverteren

Het Cafe Theater Festival bereikt per jaar zo’n 10.000 cultuurliefhebbers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 25.000 voorstellingsbezoeken verdeeld over de steden Utrecht, Tilburg en Zwolle.

Historie

Het Cafe Theater Festival kent in 2020 in Utrecht haar 17e editie en heeft daarmee zeer ruime ervaring op het gebied van de organisatie van het festival, programmeren van voorstellingen en begeleiden van jonge en vernieuwende theatermakers. Café Theater Festival beschikt over een groot netwerk van aangesloten cafés die de afgelopen jaren tijdens het festival een podiumfunctie hebben vervuld en contact met veel (lokale) culturele partners. De kennis en expertise uit Utrecht wordt gedeeld met de festivals in Tilburg (3 edities) en Zwolle (2 edities) die daarmee draaien als volwaardige, volwassen festivals.

Bereik

  • 10.000 unieke bezoekers (6000 Utrecht, 2500 Tilburg, 1500 Zwolle)
  • 25.000 voorstellingbezoeken
  • 5.000 programmaboekjes (5000 Utrecht, 2000 Tilburg)
  • 10.000 stemformulieren (8000 Utrecht, 1500 Tilburg, 1000 Zwolle)
  • 49 cafés (28 Utrecht, 10 Tilburg, 11 Zwolle)

Social Media 2019

Facebook: 6400+ volgers
Instagram: 2650+ volgers
Nieuwsbrief: 1800+ inschrijvingen

SPONSORING/ PARTNERSHIP

Sponsoren en partners zijn van groot belang binnen ons festival en wij gaan graag met je in gesprek over een samenwerking. Het Cafe Theater Festival beschikt over tal van mogelijkheden om tot een juiste tegenprestatie te komen en wij kijken graag hoe wij tot een optimale afstemming kunnen komen op basis van jullie eigen marketing- en/of communicatiedoelstellingen en de inzet van onze middelen. Een greep uit de mogelijkheden:

Offline & online communicatie

Adverteren tijdens het festival
Website
Nieuwsbrieven
Social media

Zichtbaarheid

Logo op communicatiemateriaal
Logo op crew-shirts
Verbinding aan publieks- of juryprijs

Marketing & Sales

Kortingsacties in programmaboekje
Kortingscodes en acties in (digitale) communicatie
Sampling op locatie

Bedrijfs(relatie) voordelen

Eventbezoek onder begeleiding van Cafe Theater Festival kenner
Uitnodiging exclusieve pre-festival evenementen
Pre-festival evenement op eigen lokatie voor (overige) sponsoren en partners
Warm netwerk van cafés en theatermakers

Maatschappelijke betrokkenheid

Ondersteuning van cultuur in Nederland
Ondersteuning jong/ veelbelovend theatertalent

Iedere sponsor/ partner is net als onze makers en cafés uniek en vraagt om een aanbod op maat. Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem voor een passend voorstel contact met ons op, zodat wij samen met jullie tot een perfect match komen:

E-mail: vincent[at]cafetheaterfestival.nl

ADVERTEREN

Maart en april staan in het teken van het Café Theater Festival? De voorbereidingen zijn dan al lang in volle gang en ook het programmaboekjes van Utrecht, Tilburg en Zwolle krijgen steeds meer vorm. In deze boekjes is ruimte voor jouw advertentie.

Ons festival trekt jaarlijks 10.000 bezoekers en uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% gebruik maakt van het programmaboekje. Drie weken voorafgaand aan het festival liggen deze programmaboekjes door heel de stad verspreid. Een ideale mogelijkheid om jouw organisatie of evenement onder de aandacht te brengen! Naast de mogelijkheid om in ons programmaboek te adverteren kun je ook in onze nieuwsbrief adverteren.

Hieronder vind je een document met daarop een overzicht van de mogelijkheden, met de daarbij horende prijzen. De deadline voor het aanleveren van de advertentie is inmiddels verstreken, maar online adverteren (via de website of nieuwsbrief) is nog altijd mogelijk.

Geïnteresseerd in een van de advertentiemogelijkheden bij Cafe Theater Festival, neem dan contact met ons op zodat wij dit met je kunnen bespreken:

E-mail: rosanne[at]cafetheaterfestival.nl

Cafe Theater Festival advertentie