fbpx
25 January 2021

Luc de Groen nieuwe artistiek directeur van het Café Theater Festival

Luc de Groen nieuwe artistiek directeur van het Café Theater Festival

Met ingang van 1 februari zal Luc de Groen de functie van artistiek directeur vervullen bij het Café Theater Festival (CTF). Hij volgt hiermee Alinde Hoeksma op, die als directeur maar liefst tien jaar gebouwd heeft aan dit festival. De Groen is geen onbekende voor het CTF, aangezien hij de afgelopen vijf jaar als programmeur verbonden is geweest aan het festival. Hiernaast is hij docent aan de Toneelschool van ArtEZ, werkte hij als dramaturg aan verschillende projecten van onder andere Wunderbaum, LeineRoebana en Tim Hammer, en als podcastmaker voor onder andere Theaterkrant.nl.

Luc de Groen: “De afgelopen jaren is er onder leiding van Alinde Hoeksma een prachtig festival neergezet dat een groot publiek laat kennismaken met bijzondere jonge theater- en dansmakers. Ik geloof dat het Café Theater Festival als ontwikkelplek een unieke positie inneemt in het veld voor jong talent voor wie de ontmoeting met het publiek centraal staat. Deze tijd, waarin we die ontmoeting zo ontzettend missen, maakt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk een plek als het Café Theater Festival is. Ik kijk er enorm naar uit de komende jaren verder te bouwen aan dit festival.” Victorine Plante, bestuursvoorzitter van het Café Theater Festival, is ook erg blij met De Groen als nieuwe artistiek directeur. “Wij zijn ervan overtuigd dat Luc voor het CTF de juiste persoon op de juiste plek is. Hij heeft veel ervaring met het festival en daarnaast een brede kennis van het theaterveld. Luc heeft bovendien oog voor de ontwikkeling van makers, een groot hart voor de sector en een scherpe visie op grote vraagstukken zoals de Fair Practice Code en diversiteit en inclusie. Wij geloven erin dat hij samen met zakelijk directeur Daan Lustenhouwer de ontwikkeling die het festival doormaakt de aankomende jaren voort kan zetten.”

Het CTF is hét festival voor interventietheater, dat plotseling opduikt in kroegen en andere ontmoetingsplekken. In 2021 zal er vanwege de corona-crisis geen festival plaatsvinden, maar in maart 2022 zal de stad weer het decor vormen van korte voorstellingen van aanstormende makers en gezelschappen. Het brede programma biedt een afspiegeling van actuele, grootstedelijke onderwerpen in uiteenlopende genres als dans, opera, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, storytelling, urban arts of performance. Het festival bereikt jaarlijks zo’n 19.000 bezoekers, waaronder niet enkel de festivalgangers, maar ook nieuw publiek dat in hun eigen stamkroeg met de neus in de boter valt.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten