fbpx
09 October 2019

Selecties Café Theater Festival 2020 in volle gang

Selecties Café Theater Festival 2020 in volle gang

Met het verstrijken van de deadline voor de aanmeldingen van het Café Theater Festival 2020, zijn nu de selectieprocedures voor de komende festivals in Utrecht, Zwolle en Tilburg in volle gang.

116 aanmeldingen

Maar liefst 116 theatermakers, -groepen en -gezelschappen meldden zich aan voor het CTF 2020! De komende weken voert het programmateam van het CTF selectiegesprekken met de makers en pitchen die hun eerste voorstellingsmateriaal, waaruit eind oktober een definitieve selectie voor de festivals in Utrecht, Zwolle en Tilburg zal rollen.

Ruimte voor experiment

Programmeurs van het Utrechtse CTF Jasper van Luijk en Luc de Groen benadrukken dat het Café Theater Festival bij uitstek een plek is met veel ruimte voor experiment. Van Luijk, naast dansprogrammeur vooral bekend als choreograaf, sprak op vrijdag 4 oktober nog De Staat van de Dans uit op de Nederlandse Dansdagen. Als programmeur van het Café Theater Festival licht hij toe dat dat experiment wel de boodschap moet versterken en dat het aan de makers is om duidelijk te laten zien wat je komt brengen.

Waar de makers zoal nog meer op moeten letten? “Je speelt in een café. Dat brengt nogal wat dingen met zich mee. Wij hopen op makers die dat experiment met het café en met de bezoekers van het café aan willen gaan: die het publiek zien als een extra speler; die de fantasie over wat er met de ruimte kan benutten; die weten dat ze niet in een theaterzaal staan,” aldus Luc de Groen.

En natuurlijk even voorstellen

Het programmateam van het CTF Zwolle bestaat uit Corien Feikens en Laure Vreugdenhil.

In Tilburg buigen Glenn Markesteijn en Menno Boerdam zich de komende weken over de ingestuurde voorstellen en de gepresenteerde pitches van de makers.

En dit zijn Alinde Hoeksma, Marieke Heerema, Luc de Groen en Jasper van Luijk (v.l.n.r), het superstrenge programmateam in Utrecht ????.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten