fbpx
07 februari 2020

28 cafés, 30 voorstellingen: hoe zit dat?

28 cafés, 30 voorstellingen: hoe zit dat?

Het Café Theater Festival is in eerste instantie precies dat: theater in cafés. 28 stuks dit jaar. En dan nog eens bijna dat aantal op onze satelietfestivals in Zwolle en Tilburg. Maar we houden het niet bij cafés met onze theatrale interventies. We hebben ook nog onderzoekers en een knallende opening.

Onderzoekers

Iedere CTF-editie programmeren we ook theateronderzoekers: theatermakers die zich maandenlang verdiepen in een Utrechtse wijk. Zij zetten hun bevindingen om in een voorstelling die op een bijzondere plek in de wijk opgevoerd wordt. Dit keer gaat het om KNOT Kollektiv dat onderzoek deed in Overvecht. Zij treden op in Shoppingcenter Overvecht.

Transmissie

Zoals elk jaar komt ook nu een oude bekende ons festival openen. Een bonte parade die begint op donderdagavond, waar dit gezelschap de boel alvast lichtelijk mag opschudden bij onze opening in de Stadsschouwburg. De eer is dit jaar aan de Transmissie, het muziektheatergezelschap dat zowel in 2017 als 2018 al furore maakte op het CTF. Muzikale alleskunners Derk Stenvers en David Schwarz bezoeken na hun openingsact op donderdag zoveel mogelijk voorstellingen, om op zondagavond een eigenzinnige reflectie op het weekend te geven. In het defilé laat de Transmissie de bijzonderste of raarste momenten van het festival – op geheel eigen wijze – nog eens de revue passeren. Voor wie op zondagavond nog niet genoeg heeft gezien is er deze zinderende recap.

Meer informatie en tijden

Nodig gelijk je vrienden uit via whatsapp

hé ga je mee theater kijken in het café?

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten