fbpx
Praktische Informatie

Praktische Informatie

Het Café Theater Festival (CTF) vermengt podiumkunsten en de horeca tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je tafel wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. Cafés en andere horecazaken door heel Utrecht vormen vier dagen per jaar het decor van korte voorstellingen van nieuwe makers.

Het CTF 2022 vindt plaats van 3 t/m 6 maart 2020 in Utrecht. Bereid je voor op je bezoek met onderstaande informatie.

Wees Vroeg

Het kan erg druk zijn op het CTF en vol is vol. We raden aan om 15 tot 30 minuten voor de voorstelling in de horecazaak aanwezig te zijn. De voorstellingen zelf duren maximaal 30 minuten.

Rolstoeltoegankelijkheid

Een groot aantal van de horecazaken is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze hebben een ingang die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en een gelijkvloers toilet. Ze worden aangeduid met een rolstoel icoon in het programma.

Pay What You Can

Het CTF werkt volgens het Pay What You Can-principe. Om het festival te kunnen laten bestaan, vragen we bezoekers na afloop van de voorstelling een donatie te doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van €4, €7 of €10 door met cash of pin te betalen bij de uitgang van de horecazaak.

Er is gemiddeld €7 per bezoeker nodig om de voorstellingen te kunnen bekostigen. Indien je minder of juist meer kunt missen, kies je voor €4 of €10.

De donaties in iedere horecazaak gaan rechtstreeks naar de voorstelling die daar speelt, voor productiekosten en vergoeding van de artiesten. Op deze manier maken we samen de voorstellingen op het festival mogelijk!

Stamgasten

Naast de Pay What You Can-bijdragen – die rechtstreeks naar de betreffende voorstelling gaan – kun je het CTF steunen door Stamgast te worden. Hiermee draag je structureel bij aan het festival en zorg je dat het festival in de toekomst kan blijven bestaan. De donaties van Stamgasten worden gebruikt om andere festivalkosten te dekken dan de voorstellingskosten, zoals programmaboeken, artiestendagen of kantoorkosten.

Je kunt al Stamgast worden vanaf €10 per jaar. Als dank ontvang je onze Stamgastennieuwsbrief waarmee je op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen én speciale acties voor Stamgasten. Wist je dat Stichting Cafetheaterfestival de status culturele ANBI heeft? Hierdoor is je gift aan ons voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Voor ondernemingen die onder de vennootschapsbelastingen vallen is de gift 150% aftrekbaar.

Stamgast worden kan hier.