fbpx
22 februari 2019

19 feitjes over het CTF 2019

19 feitjes over het CTF 2019

Over twee weken staan 28 gezelschappen op barren, krukken en schouders van bezoekers: dan is het Café Theater Festival 2019 losgebarsten. Hoogste tijd om jullie alvast op te warmen met 19 feitjes over de komende editie.

1. We hebben meer voorstellingen dan ooit

Dit jaar kun je maar liefst naar 250 voorstellingen. Om je te helpen met deze overweldigende keuze, kun je in het Timetable iedere voorstelling een ‘hartje’ geven. Je stelt hiermee je eigen favorietenlijstje samen die je naar jezelf kunt mailen of screenshotten. Of go diehard en volg onze All You Can See-route langs alle voorstellingen in het programmaboek. <3

2. Je kunt tijdens het festival ons eigen Toi Toi Toi-biertje drinken

Onze hoofdsponsor Brouwerij vandeStreek maakte voor het festival de Toi Toi Toi: een fruitige Hopart IPA die je gemakkelijk doordrinkt tijdens onze voorstellingen. Je kunt een Toi Toi Toi-tje bestellen bij alle deelnemende cafés aan het CTF. En als je er vijf drinkt, en deze laat afstempelen op de achterkant van je programmaboek, maak je kans op een rondleiding in de vandeStreek brouwerij. Proost!

3. There are 13 Language No Problem performances at our festival

We’ll switch to English for a bit. We have selected 13 ‘language no problem’ performances suitable for non-Dutch speakers.

4. Combineer een CTF-voorstelling eens met een Aziatische brunch

Special serving: een lunchvoorstelling van Café Theater Festival en LE:EN PLAY tijdens het festival op de zondag 10 maart. Geniet van BOYS WON’T BE BOYS onder leiding van Rikkert van Huisstede. Deze voorstelling speelde eerder voor volle zalen op het Amsterdam Fringe Festival en tourt komend jaar langs verschillende theaters in Nederland.

5. Er zijn drie familievoorstellingen voor de allerkleinsten

Kom je met kinderen naar het Café Theater Festival 2019? Op zaterdag en zondag staan er drie verschillende familievoorstellingen op het programma: De magie van het café (Restaurant Branding), Zeehelden zinken niet (Buurten in Oost) en Coffe Complex (De Rechtbank).

6. De opening wordt verzorgd door een oude CTF-bekende: CLUB GEWALT

Wie in 2013 het Café Theater Festival bezocht, heeft waarschijnlijk de winnende voorstelling Carnavalskinderen van CLUB GEWALT gezien. Sindsdien heeft het muziektheatercollectief met hun voorstellingen zo’n beetje langs alle theaters en festivals in Nederland getoerd. En nu zijn ze terug op ons honk voor de opening van het festival: De Staat van het Café.

7. De Publieksprijswinnaar van het CTF Zwolle – De Knapperige Mannen – speelt ook op het CTF Utrecht

Tijdens verveelde treinritten appten De Knapperige Mannen elkaar bizarre, rijmende teksten waar sporadisch een boodschap in te vinden was. Uit hun gezamenlijke WhatsApp-geschiedenis is de voorstelling Poëzie ontstaan, en gespeeld op het CTF Zwolle. Daar wonnen de mannen de Publieksprijs. Op het CTF Utrecht spelen ze in Stathe.

8. Het festival is op 7 t/m 10 maart 2019

Voor bij wie het nog niet in de agenda stond: ook dit jaar zijn er weer 4 volle CTF-dagen. Kun je niet? Dan hebben we nog twee try-outdagen op 26 en 27 februari waarin je alvast (bijna) alle gezelschappen kunt zien én een Best of CTF met de winnende voorstellingen op 14 april in Hofman Café.

Café Theater Onderzoekers de Trans//missie

9. Eén gezelschap is al een jaar lang bezig met de CTF-voorstelling

Dit jaar presenteert het Café Theater Festival voor de derde keer de Café Theater Onderzoekers. Een jaar lang doet een theatergroep – dit jaar de Trans//missie – als huisgezelschap van het CTF artistiek onderzoek in een Utrechtse wijk. Wat kan theater in of voor de wijk betekenen? De Trans//missie ging op theatraal onderzoek uit in Leidsche Rijn. Op zoek naar het verhaal van het jongste stadscentrum van Nederland.

Alvast meer weten? Voorafgaand aan het festival komt hun podcast online.

10. Tien nieuwe cafés doen dit jaar mee aan het CTF

Gloedjenieuw of terug van weggeweest: dit jaar zijn we te gast bij 10 nieuwe kroegen: Wijnbar Most, Taplokaal Gist, ’t Oude Pothuys, Springhaver, Café Fokus, Het Muzieklokaal, Buurten in de Fabriek, Buurten in Oost, De Branding en De Rechtbank.

11. Na afloop van de voorstellingen treden verschillende dj’s en muzikale acts op in ’t Oude Pothuys

Met op vrijdag 8 maart om 23.00 uur de vrolijke energieke klanken van de Bezwarenfanfare en daarna de dj’s van CLUB GEWALT en op zaterdag 9 maart om 23.00 uur De Baron – guerilla musica en wereldrock op Utrecht en aansluitend DJ Lee John. Entree gratis.

Marjon Moed en Joe Bailar: ‘STATUS’

12. En één artiest was onlangs op tv te zien met haar documentaire

De korte documentaire ‘Single’ van Marjon Moed was onlangs te zien op NPO3. Op 7, 8, 9 en 10 maart speelt ze samen met Joe Bailar haar muziekvoorstelling ‘STATUS’ in Het Muzieklokaal.

13. Er loopt een heuse Kinderjury rond op het festival

Dit jaar reiken we voor het eerst de Jeugdprijs uit aan de CTF-voorstelling die onze Kinderjury het meest weet te beroeren. Daarnaast worden ook de Juryprijs en de Publieksprijs uitgereikt voor de meestbelovende voorstellingen. De prijsuitreiking is op zondag 10 maart in Hofman Café om 22.00 uur. Daarna kun je hier tot in de late uurtjes doordansen op het CTF-eindfeest met dj David Verschoor en Sebastiaan Hildesheim.

14. Buitentheater tijdens drie Pleinprologen

Nieuw dit jaar zijn onze Pleinprologen, die door studenten van HKU Theater en PACT Dans Amsterdam zijn ontwikkeld, geïnspireerd op drie voorstellingen uit het hoofdprogramma. Op de Neude, bij Café Voortuin en The5th en op Janskerkhof (bij Hofman Café) word je buiten alvast opgewarmd voor de voorstelling. Kijk in het blokkenschema en programmaboek voor de speeltijden.

15. Betaal je kaartje na de voorstelling en ‘Pay What You Can’

Om het festival voor iedereen toegankelijk te maken, vragen we bezoekers na afloop van de voorstelling een donatie te doen naar draagkracht. Je kunt kiezen voor een bijdrage van 4, 7 of 10 euro door met cash of pin te betalen bij de uitgang van het café. Er is gemiddeld 7 euro per bezoeker nodig om de voorstellingen te kunnen bekostigen. Indien je meer of juist minder kunt missen, kies je voor 4 of 10 euro. Bezoek je een heleboel voorstellingen? Betaal dan gerust het lage voorstellingstarief. Lees hier meer over ons nieuwe donatiesysteem. 

16. Loes Luca is als regisseur betrokken bij een van de CTF-voorstellingen

The godmother van film en theater werkte mee aan de voorstelling ‘Het jaar van de man’ van Bart & Maarten, te zien in Café de Morgenster.

17. Korting op drankjes en diner bij een aantal cafés als Stamgast

Stamgasten van het CTF krijgen op vertoon van hun Stamgastenpolsbandje leuke kortingen. Je kunt je bandje ophalen bij de CTF-locatiemanager in elk deelnemend café. Dit zijn de acties:

– Hofman Café: €12,50 voor een hoofdgerecht naar keuze
– Café de Stadsgenoot: 10% korting op biertjes
– ’t Oude Pothuys: Daghap voor €11,50
– Café Fokus: 10% korting op een biertje als je ‘m zelf tapt

18. 5 gezelschappen stonden al eerder op het CTF UTrecht

(Een deel van) deze gezelschappen mocht al eerder de kroegen bestormen met hun voorstellingen: de Trans//missie, Nina van der Mark, KNOT Kollektiv, Club Lam en Des Filles & de Boys.

19. Café vol? Gebruik onze druktemeter

Alle voorstellingen duren 15-30 minuten. Verzeker jezelf van een plek door 15 tot 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. In het Timetable vind je per café een druktemeter die aangeeft over nog plek is om naar binnen te gaan.

 

 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten