fbpx
07 december 2020

Artistiek directeur Alinde Hoeksma vertrekt bij Café Theater Festival

Artistiek directeur Alinde Hoeksma vertrekt bij Café Theater Festival

Alinde Hoeksma verlaat per 1 februari 2021 het Café Theater Festival, na tien jaar lang artistiek directeur te zijn geweest. Ze wil plaatsmaken voor iemand die met een frisse blik de uitdagingen van de huidige tijd tegemoet kan treden.

Alinde Hoeksma startte in 2010 bij het Café Theater Festival (CTF) in Utrecht, destijds nog een organisatie die volledig gerund werd door vrijwilligers. Onder haar artistiek leiding is het festival geprofessionaliseerd, heeft het een scherp artistiek profiel gekregen en is het uitgebouwd naar nieuwe steden. Onder leiding van Alinde werd de Café Theater Fabriek opgericht, als ontwikkelplatform voor makers die zich willen bekwamen binnen het zogenoemde ‘interventietheater’. Het CTF heeft een functie opgebouwd als springplank voor aanstormende, professionele makers. Zo bracht het festival gezelschappen voort als Club Gewalt en MAN II CO, die op het CTF hun eerste stappen zetten.

Als gevolg van de coronacrisis besloot Alinde samen met zakelijk directeur Daan Lustenhouwer om het CTF in 2021 te annuleren, zo vertelde ze eerder aan de Theaterkrant. Deze situatie bracht haar ruimte tot reflectie. “In deze tijd van stilstand kwam ik tot het besef dat ik het CTF een frisse wind gun, en dat ik persoonlijk toe ben aan een nieuwe werkuitdaging. Na tien jaar artistiek directeur te zijn geweest van dit waanzinnige festival, lijkt dit me een mooi moment om het stokje over te dragen. De coronacrisis brengt nieuwe uitdagingen en vraagstukken voor het CTF met zich mee: ik denk dat het goed is daar iemand met een nieuwe blik naar te laten kijken. We gaan een nieuwe kunstenplanperiode in, waar mooie ambities voor het CTF klaar liggen. Ik maak graag plaats voor iemand die volledig toegewijd is om het festival nog verder te brengen.”

Alinde gaat in 2021 aan de slag als Programmacoördinator Podium bij de Hogeschool Utrecht en als Stadsverbinder bij SPRING Performing Arts Festival.

 

Foto: Meral Soydas

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten