fbpx
22 juni 2022

CTF x Cultuurterras de hele zomer op de Nijverheid (NL & ENG)

CTF x Cultuurterras de hele zomer op de Nijverheid (NL & ENG)

NL // Na een aangepaste editie van het CTF, is een selectie van de voorstellingen komende zomer wederom op het Cultuurterras van de Nijverheid te zien. Al vanaf komende zondag 26 juni krijgen ieder weekend nieuwe makers een podium op de sfeervolle locatie in het Werkspoorgebied in Utrecht. 

Het CTF mocht vorig jaar voor het eerst de handen ineen slaan met het Cultuurterras van de Nijverheid. Dankzij hun gastvrijheid konden we van 18 juli tot 10 september een podium bieden aan oud CTF-ers en nieuwe Utrechtse makers die door de coronacrisis noodgedwongen stil hadden gezeten. En dat was genieten! Niet alleen voor de makers, maar ook voor het publiek dat eindelijk weer ontroerd, geraakt en verblijd kon worden. We zijn dan ook blij dat we nu een tweede editie van CTF x Cultuurterras mogen organiseren.

Een kaartje reserveren is niet mogelijk. Huur ter plekke je koptelefoon en geniet van de prachtige voorstellingen.

Kijk voor meer informatie over de Nijverheid op denijverheid.org

We trappen af met de winnaars van de publieksprijs in Rotterdam en Arnhem op zondag 26 juni!

Isabel Pronk – HER SOLILOQUY
zondag 26 juni – 15:00 uur

Onverschrokken, sensueel, krachtig en kwetsbaar bezingt een jonge vrouw haar leven en gedachten. Over mannen, ambitie, liefde, haar plek in de maatschappij en verlies. Met monologen uit Ulysses van James Joyce en tangomuziek van o.a. Astor Piazzolla.

Genre: Opera | Taal: ENG

Mireia Varón Gallofré & Naomi Schouten – have a seat
zondag 26 juni – 16:00 uur

Er zijn veel ongeschreven regels, normen en verwachtingen in de maatschappij die niet menselijk haalbaar zijn. In deze voorstelling ervaar je de ontdekkingsreis naar de eerlijke versie van onszelf.

Genre: Dans | Taal: Dialogue-free

Een greep uit het verdere programma:

Jiaxin – This Body is a Work in Progress
17 juli – 14:30u

Wat als je lijf kon spreken? Wat zou het je zeggen over de maaltijden die je oversloeg? Over je schaamte over de kleur van je huid, de vormen van je gezicht? Jiaxin Chen gaat het gesprek aan, maar hoe doe je dat, als je nog nooit hebt geluisterd?

Genre: Dans & Spoken Word | Taal: NL

Yordana Rodríguez – La Cueca Sola
17 juli – 16:00u

Mijn vader, een man met principes. Verloren in zijn idealen, gevangen in zijn pijn. Als dochter van iemand die onder gedwongen omstandigheden zijn land heeft moeten verlaten, draag ik zijn verhalen en verdriet met mij mee.

Genre: Hiphop-dans | Taal: Dialogue-Free

De Amazones – DWARSLIGGERS de musical
22 juli – 20:00u

DWARSLIGGERS de musical: een radicale lofzang voor oproerkraaiers en droeftoeters. Springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens. Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet’.

Genre: Muziektheater | Taal: NL

Collectief RAM – Lost and Found
22 juli – 21:30

Wat is jouw lot? Heb je misschien spijt of zou je iets willen terugdraaien? In de Lost and Found van het leven vind je alles wat was, alles wat is en wat nog komen gaat. Wat heb je verloren en wat vind je weer terug?

Genre: Muziektheater | Taal: NL & ENG

Company Hëin? – Unnecessary violence
31 juli – 14:30

Speels, absurd en misschien een beetje agressief. Geïnspireerd door het gedrag van kinderen, onderzoeken Elise en Nils met behulp van jongleren, dans en acrobatiek hoe ze hun publiek mee kunnen nemen in hun eigen volwassen kinderlijkheid.

Genre: Circus | Taal: Dialogue-free

Brecht Hermans – Ik moet u iets vertellen
31 juli – 16:00u

Eén seconde heb je nodig voor die ene zin: ‘Ik ben gay’, maar uit de kast komen, is geen momentopname – het is een proces. Dat bewijst Brecht Hermans met zijn coming-out story: een grappig, kwetsbaar en muzikaal verhaal van twintig jaar.

Genre: Teksttoneel | Taal: NL

Zie het hele programma hier.

ENG //After an adjusted edition of the CTF, a selection of performances can be seen again this summer on the Cultuurterras van De Nijverheid. Starting next Sunday, June 26, every weekend up-and-coming performing artists get a stage at the atmospheric location in the Werkspoor area in Utrecht. 

Last year was the first time that the CTF joined forces with the Cultuurterras at De Nijverheid. Thanks to their hospitality we were able to offer a stage from July 18 to September 10 to former CTF-ers and -up-and-coming performers who were forced to sit still during the lockdowns. It was a blast! Not only for the performers, but also for the audience that was finally moved, touched and happy again. We are therefore pleased to be able to organize a second edition of CTF x Cultuurterras.

For more information about de Nijverheid, visit denijverheid.org.

To see the full program, go here.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten