fbpx
Café Theater Festival Open Call (Closed]

Café Theater Festival Open Call (Closed]

 

 

In 2023 neemt het Café Theater Festival opnieuw Utrecht, Rotterdam en Arnhem over. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe makers die hun voorstellingen dicht op de huid van een groot en divers publiek willen maken. Het festival richt zich op professionele podiumkunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Alle genres en stijlen zijn welkom.

Aanmeldformulier

Je kunt je tussen 31 augustus en 3 oktober 2022 inschrijven als artiest voor het CTF. Lees voordat je je aanmeldt de voorwaarden hieronder.

Het inschrijfformulier vind hier!

Heb je een idee, maar wil je eerst nog overleggen met een van onze programmeurs? Mail ons op programmering@cafetheaterfestival.nl en dan drinken we graag een kopje koffie met je.

Artiesteninformatie en -Voorwaarden

Je schrijft je in met een voorstellingsconcept. Je concept is gericht op het spelen in een café, koffiehuis of andere horecazaak. Alle genres zijn welkom, ook jeugdtheater en -dans (indien je een concept voor een jeugdvoorstelling indient, moet deze geschikt zijn voor alle leeftijden)

De Selectieprocedure

Je kunt je tussen tot 3 oktober 2022 (23:59 uur) inschrijven via het aanmeldformulier. Daar word je gevraagd je concept in tekst of als filmpje toe te lichten. Het formulier loopt je stap voor stap door de vragen heen. We raden je aan het hele formulier door te lezen voordat je begint vragen te beantwoorden.

Op 10 oktober hoor je of je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op 13, 14, 17, 18 en 19 oktober. Tijdens het vervolggesprek kun je live materiaal tonen.

Op 25 oktober wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Het programmateam bepaalt wie op welke locatie komt te staan.

Maakproces

Het CTF staat open voor groepen van maximaal 8, waarvan maximaal 6 performers.
Je maakt een voorstelling tussen de 15 en 30 minuten.

Vanuit het festival krijg je begeleiding in het maakproces. Dit gebeurt door middel van gesprekken, repetitiebezoeken en artiestendagen. De artiestendagen vinden plaats op 5 november, 14 januari en 18 februari.

Festival

Het CTF in Utrecht vindt plaats op 2 t/m 5 maart 2023. Op 25, 26 en 28 februari zijn de try-outs.
Het is belangrijk dat je hele team op alle festivaldagen en tenminste een try-out dag beschikbaar is.

Financiën

Je ontvangt een vergoeding voor het spelen op het Café Theater Festival, die is als volgt opgebouwd:

Per performer is er een speelvergoeding van €500 beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding van €500,- toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van €1000, een voorstelling met twee performers €1500, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van €3500.

We raden aan daarnaast nog aanvullende subsidies en fondsen aan te vragen. Het CTF kan hierbij adviseren en begeleiden.

Tijdens het festival is er catering aanwezig en voor makers van buiten Utrecht is het mogelijk om tijdens het festival in Utrecht te overnachten of een tegemoetkoming voor reiskosten te ontvangen.

Arnhem & Rotterdam

Na succesvolle pilots in 2022 zal het CTF 2023 naast haar Utrechtse editie ook plaatsvinden in Rotterdam en Arnhem. Een belangrijk deel van de programmering in deze steden zal bestaan uit voorstellingen die ook in Utrecht te zien zijn. In het aanmeldformulier kun je aangeven of jouw voorstelling beschikbaar is om te spelen in Rotterdam en/of Arnhem.

Voor het spelen in Arnhem en/of Rotterdam zijn aanvullende vergoedingen beschikbaar. Hiervoor hanteren we hetzelfde systeem als bij het festival in Utrecht. Alleen omdat de festivals in Rotterdam en Arnhem twee in plaats van vier dagen beslaan, is de vergoeding €250,- per performer plus één. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van €500,-, een voorstelling met twee performers €750,-, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van €1750,-.