fbpx
Café Theater Festival 2024 Open Call [Closed]

Café Theater Festival 2024 Open Call [Closed]

 (Cl

In 2024 neemt het Café Theater Festival opnieuw Utrecht, Rotterdam en Arnhem over. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe makers die hun voorstellingen dicht op de huid van een groot en divers publiek willen maken. Het festival richt zich op professionele podiumkunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Alle genres en stijlen zijn welkom.

Aanmeldformulier

Je kunt je tussen 5 september en 2 oktober 2023 inschrijven als artiest voor het CTF. Lees voordat je je aanmeldt de voorwaarden hieronder.

Het inschrijfformulier vind hier!

Heb je een idee, maar wil je eerst nog overleggen met een van onze programmeurs? Mail ons op programmering@cafetheaterfestival.nl en dan drinken we graag een kopje koffie met je.

Artiesteninformatie en -Voorwaarden

Je schrijft je in met een voorstellingsconcept. Je concept is gericht op het spelen in een café, koffiehuis of andere horecazaak. Alle genres zijn welkom, ook jeugdtheater en -dans (indien je een concept voor een jeugdvoorstelling indient, moet deze geschikt zijn voor alle leeftijden)

De Selectieprocedure

Je kunt je tussen 5 september en 2 oktober 2023 (23:59 uur) inschrijven via het aanmeldformulier. Daar word je gevraagd je concept in tekst of als filmpje toe te lichten. Het formulier loopt je stap voor stap door de vragen heen. We raden je aan het hele formulier door te lezen voordat je begint vragen te beantwoorden.

Op 6 oktober hoor je of je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op 10, 11, 17, 18 en 19 oktober. Tijdens het vervolggesprek kun je live materiaal tonen.

Op 23 oktober wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Het programmateam bepaalt wie op welke locatie komt te staan.

Maakproces

Het CTF staat open voor groepen van maximaal 8, waarvan maximaal 6 performers.
Je maakt een voorstelling tussen de 15 en 30 minuten.

Vanuit het festival krijg je begeleiding in het maakproces. Dit gebeurt door middel van gesprekken, repetitiebezoeken en artiestendagen. De artiestendagen vinden plaats op 11 november, 20 januari en 17 februari.

Festival

Het CTF in Utrecht vindt plaats op 29 februari t/m 3 maart 2024. Op 24, 25 en 27 februari zijn de try-outs. Op 19 en 20 februari zijn openbare sharemomenten.

Het CTF in Arnhem vindt plaats op 15 t/m 16 maart 2024. Op 12 en 13 maart zijn de try-outs.

Het CTF in Rotterdam vindt plaats op 22 t/m 23 maart 2024. Op 19 en 20 maart zijn de try-outs.

Het is belangrijk dat als je je opgeeft voor een van de festivals, je hele team beschikbaar is tijdens het hele festival en op tenminste een van de try-out dagen en (indien van toepassing) sharemomenten.

Financiën

Je ontvangt een vergoeding voor het spelen op het Café Theater Festival, die is als volgt opgebouwd:

Utrecht:
Per performer is er een speelvergoeding van €500 beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding van €500,- toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van €1000, een voorstelling met twee performers €1500, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van €3500.

Arnhem en Rotterdam:
Voor CTF Rotterdam en Arnhem zijn ook vergoedingen per performer aanwezig. Omdat het festival de helft van het aantal speeldagen heeft is de vergoeding de helft van de vergoeding voor het CTF Utrecht. Per performer is er een speelvergoeding van €250 beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding van €500,- toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van €500, een voorstelling met twee performers €750, zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van €1750.

We raden aan daarnaast nog aanvullende subsidies en fondsen aan te vragen. Het CTF kan hierbij adviseren en begeleiden.

Tijdens alle drie de festivals is er catering aanwezig tegen een kleine vergoeding en voor makers van buiten Utrecht is het mogelijk om tijdens het festival in Utrecht te overnachten of een tegemoetkoming voor reiskosten te ontvangen.