fbpx

Café Theater Festival 2022 Open Call (Closed)

 

 

In 2022 neemt het Café Theater Festival opnieuw Utrecht over. Na een jaar zonder een CTF zijn we op zoek naar nieuwe makers die hun voorstellingen dicht op de huid van een groot en divers publiek willen maken. Het festival richt zich op professionele podiumkunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Alle genres en stijlen zijn welkom. Diversiteit staat hoog in het vaandel en dit moet ook terug te zien zijn in de programmering voor 2022.

Aanmeldformulier

Je kunt je tussen 31 augustus en 3 oktober 2021 inschrijven als artiest voor het Café Theater Festival. Lees voordat je je aanmeldt de voorwaarden hieronder.

Het inschrijfformulier vind je op: https://forms.gle/YoC8gcTDCqv4kDWP7

Heb je een idee, maar wil je eerst nog sparren met een van onze programmeurs? Mail ons op programmering@cafetheaterfestival.nl en dan drinken we graag een kopje koffie met je.

Artiesteninformatie en -Voorwaarden

Je schrijft je in met een voorstellingsconcept. Na de selectieprocedure volgen een aantal workshopdagen. Ook krijg je artistieke coaching in het maakproces.

Je voorstellingsconcept is gericht op het spelen in een café, koffiehuis of andere horecazaak. Alle genres zijn welkom, ook jeugdtheater (indien je een jeugdconcept indient, moet deze geschikt zijn voor alle leeftijden).

De Selectieprocedure

Je kunt je tussen 31 augustus en 3 oktober 2021 inschrijven via het aanmeldformulier. Daar wordt je gevraagd je voorstellingsconcept in tekst of als filmpje uit te werken. Het formulier loopt je stap voor stap door de vragen heen voor aanmelden met zowel een tekst als een filmpje.

Op 9 oktober hoor je of je uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek. Tijdens dat gesprek kun je ook live materiaal tonen. De gesprekken zullen plaatsvinden op 15, 19, 20 en 21 oktober.

Op 24 oktober wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. De programmeurs bepalen wie in welk café komt te staan.

Maakproces

Zorg dat je team niet groter is dan 8 mensen, waarvan max. 6 performers.
Je maakt een voorstelling tussen de 15 en 30 minuten.
Vanuit het festival krijg je begeleiding in het maakproces. Dit gebeurt door middel van gesprekken, repetitiebezoeken en workshopdagen.

Festival

Het festival vindt plaats in 2022.
Het is belangrijk dat je hele team op alle festivaldagen beschikbaar is.

Financiën

Je ontvangt een vergoeding voor het spelen op het Café Theater Festival, die is als volgt opgebouwd:

Per performer is er een speelvergoeding van €508,80 beschikbaar. Daarnaast wordt er per gezelschap een extra vergoeding toegevoegd voor bijvoorbeeld een regisseur, dramaturg of kostuumontwerper. Zo krijgt een solovoorstelling een vergoeding van €1017,60, een voorstelling met twee performers €1526,40 zo verder oplopend tot een voorstelling met zes spelers, die een vergoeding krijgt van €3561,60.

Tijdens het festival is er catering aanwezig en voor makers van buiten de provincie Utrecht is het mogelijk om tijdens het festival in Utrecht te overnachten of een reiskostentegemoetkoming te ontvangen.

Als je vragen hebt, mail ons op programmering@cafetheaterfestival.nl. Succes met je aanmelding!