TENT & ZINZI

TENT & ZINZI

BARSTOOL BOUND

Twee acrobaten en twee muzikanten nemen een bar over. Ze tappen het bier, vermaken de stamgasten met liedjes en verhalen, en ondertussen proberen ze met kunst-­‐‑ en vliegwerk hun relaties in goede banen te leiden. De één lukt dat wat beter dan de ander. Langzaam zien we barstjes ontstaan in de façades die de personages bij binnenkomst op hebben geworpen. Ze laten de schijn varen en zo komt naar boven wie ze ook zijn. Barstool Bound is een acrobatische muziektheatervoorstelling die in bestaande cafés speelt.

Zinzi Oegema

regie & concept

Minka Parkkinen | Cahit Metin | Bella Nugent | Schroeder

Artiesten

TENT & ZINZI

TENT maakt circus van Nederlandse bodem. Uniek aan de creaties van TENT is dat zij spectaculaire circustechnieken, die als vanouds een haast tastbare spanning en bewondering oproepen, verbindt met diverse andere disciplines zoals muziek, dans, mime en vormgeving. Circus blijft daarbij altijd het uitgangspunt.

In de periode 2017-­‐‑2018 maakt Zinzi Oegema onder de vlag van TENT drie wezenlijk verschillende, kleine producties, waarvan Barstool Bound de tweede is. Ze onderzoekt, met haar visie op het vak en het veld. Zinzi hoopt mensen met haar werk te kunnen inspireren, om zich open te stellen voor al die mogelijkheden die ze zelf nooit hadden durven bedenken.

Zinzi Oegema genoot haar opleiding tot circusartiest aan het Rotterdamse Codarts Circusarts. De afgelopen jaren heeft ze zich samen met haar acrobatiekpartner Evertjan Mercier ontwikkeld tot een circusartiest op het hoogste internationale niveau, waarbij ze internationale prijzen als artiest en maker in de wacht heeft gesleept. Sinds 2013 is ze lid van het Franse collectief XY, een collectief van 25 gelijken die momenteel met de voorstelling Il n’est pas encore minuit een uitgebreide internationale tournee speelt.

“In het vluchtmoment tussen twee trapezes houdt het publiek onbewust zijn adem in. Het voelt de angst en tegelijkertijd het vertrouwen wat die angst overwint. Deze emoties zijn alle twee echt, de spelers moeten ze zelf ook doormaken.”

Deel dit bericht
TENT & ZINZI

Handige informatie

Algemene informatie

Cafe Stoffel

Heuvel 13 5038 CN Tilburg

Routebeschrijving

Tijden voorstelling

vrijdag 5 april 2019
20:3022:30
zaterdag 6 april 2019
15:0021:0023:00
zondag 7 april 2019
13:3015:3017:30
Timetable

Genres

Thema's

Deel dit bericht

Gerelateerde voorstellingen


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/cafetheaterfesti/public_html/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 148

Als Stamgast zie je meer!

Bouw mee aan het CTF

Draag jij ook graag een steentje bij aan ons festival zodat we ieder jaar weer kunnen zorgen voor een fantastisch nieuwe festivaleditie? Word dan Stamgast en ontvang korting bij diverse culturele partners.

Lees meer