Aanmelden als maker

Aanmelden als maker

Op 1 september 2019 opent de inschrijving voor artiesten voor het Café Theater Festival 2020 in alle steden. Buiten deze periode kun je je niet aanmelden, maar we scouten wel het hele jaar door. Je kunt ons altijd uitnodigen voor een voorstelling via programmering@cafetheaterfestival.nl

Op de hoogte blijven kan via onze nieuwsbrief en social media. Nieuwsgierig? Lees hieronder alvast de FAQ:

 

I’m not Dutch, can I apply for CTF?

Yes, you can. Part of our programme is ‘Language No Problem’. At the moment, you can’t apply for CTF. In September 2019 you can apply with your concept for CTF 2020 via this website. Please keep an eye on our newsletter or social media to stay updated.

 

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Je kunt je tijdens de selectieperiode aanmelden door een voorstellingsconcept uit te werken in ons aanmeldformulier, een videolink te uploaden of beide. Hoe beter je ideeën zijn uitgewerkt en hoe meer ze toegespitst zijn op het spelen in een café, hoe groter de kans dat je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Na de deadline hoor je of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek (ongeveer 50% van de inschrijvers), waarin je naast het gesprek ook live (geïmproviseerd) materiaal kunt laten zien/horen. Op basis van selectiegesprekken wordt de programmering gevormd door een vierkoppig programmateam.

 

Mijn concept is al eens uitgevoerd, maar nu wil ik dat voor het CTF doen. Mag dat?

Een bestaande voorstelling kan nooit een op een gekopieerd worden naar het café, daar is de plek te dwingend voor en bovendien zou je daarmee veel kansen in de ruimte laten liggen. Dus indien je je CTF-voorstelling baseert op bestaand werk, dien je goed na te denken wat de transformatie naar het café betekent.

 

Uit hoeveel mensen mag mijn team maximaal bestaan?

Een theatergroep bestaat uit maximaal 8 personen. Dit i.v.m. het ‘te gast zijn’ in een café.

 

Is het nodig dat ik een vakopleiding heb gevolgd om deel te nemen aan het CTF?

We zoeken bij voorkeur afgestudeerde podiumkunstenaars. Als je nog studeert aan een vakopleiding, kun je je aanmelden als je in je derde of vierde jaar zit. We accepteren geen aanmeldingen van amateurgezelschappen of -verenigingen.

 

Welke genres programmeert het CTF?

Alle genres zijn welkom: van mime tot kleinkunst, van teksttoneel tot dans; zo lang je je maar actief verhoudt tot het café. Ook jeugdtheater is welkom! Het enige genre dat we niet programmeren is improvisatietheater.

 

Hoe wordt bepaald in welk café mijn voorstelling komt te staan?

Het programmateam bepaalt welk gezelschap waar komt te staan.

 

Hoe lang moet de voorstelling duren?

Je voorstelling moet minimaal 15 en maximaal 30 minuten duren.

 

Wat is de Café Theater Fabriek?

In aanloop naar het festival neem je deel aan de Café Theater Fabriek, een programma gericht op theater in de publieke ruimte. In dit traject onderzoek en ontwikkel je jouw signatuur en vaardigheden voor deze specifieke manier van theater maken. Daarnaast krijg je praktische hulp en tips om tijdens en na het CTF te gebruiken. Het CTF biedt op deze manier een springplank aan beginnende theater- en dansmakers.

 

Wat houdt de artistieke begeleiding die ik van het CTF krijg in?

Je krijgt persoonlijke coaching op maat van het CTF. Deze coaching is bedoeld om jouw concept en artistieke signatuur verder te ontwikkelen, is locatiegericht en indien gewenst ook dramaturgisch. Daarnaast biedt het CTF met de Café Theater Fabriek workshops aan die door onszelf of door externe workshopleiders gegeven worden. Tot slot zijn er makers die eerder op het CTF speelden, die we desgewenst aan je kunnen koppelen voor verder advies en begeleiding tijdens je maakproces.

 

Kan het CTF mij in contact brengen met pers en professionals?

Voorafgaand aan het festival presenteer je via een theatrale preview jouw voorstelling voor een zaal programmeurs. In de zaal zitten zo’n 100 professionals van festivals, theaters, fondsen en castingbureaus om jou te scouten. Verder geven we in de Café Theater Fabriek tips om zelf je netwerk uit te breiden en de juiste contacten te leggen. Zo brengen we je in contact met jonge zakelijk leiders die je mogelijk kunnen ondersteunen.