Vacatures Utrecht

Vacatures Utrecht

Momenteel zijn we voor de WijkJury Utrecht op zoek naar: 

 

ASSISTENT WIJKJURY & PR

(werkervaringsplek, +/- 25 werkdagen op jaarbasis)

WijkJury Utrecht
De WijkJury Utrecht, sinds 2018 onderdeel van Stichting CaféTheaterFestival met steun van de Gemeente Utrecht, maakt theaterbezoek toegankelijk voor alle lagen van de stad. Het project sluit aan bij de missie van het Café Theater Festival (CTF) om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor íedereen. Waar het festival theater naar de mensen toe brengt, begeleidt de WijkJury juist mensen naar het theater. Een jaarlijks wisselende jury, met leden uit Utrechtse wijken die eerder nooit in het theater kwamen, gaat maandelijks op pad. Samen bezoeken zij verschillende theater- en dansvoorstellingen van Utrechtse gezelschappen op Utrechtse festivals, podia en bijzondere locaties, en maken zo kennis met diverse podiumkunstvormen. Om extra verdieping te bieden, worden de voorstellingen gecombineerd met Q&A’s, nagesprekken of kijkjes achter de schermen. De WijkJury is in 2008 geïnitieerd in Amsterdam door Adelheid Roosen (Zina) om de wijk te laten wortelen in het theater. De WijkJury Utrecht heeft zusterjury’s in Amsterdam, Groningen, Veenendaal en Den Haag.

De werkervaringsplek
Deze werkervaringsplek biedt ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je wordt gecoacht door zowel de Projectleider WijkJury als de Medewerker Marketing & Communicatie. Als Assistent WijkJury & PR ondersteun je zowel het WijkJury-project in algemeen opzicht als alle projectzaken op het gebied van marketing en communicatie. De werkervaringsplek beslaat ongeveer 25 dagen (of 200 uur) op jaarbasis. Er is een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar, naast alle gratis voorstellingen die je bezoekt als onderdeel van je taken.

Globaal takenpakket:

 • Ondersteunen bij werving van WijkJuryleden en onderhouden van contacten met alle leden.
 • Begeleiding van de WijkJury tijdens de voorstellingsbezoeken en dramaturgische besprekingsavonden.
 • Ondersteunen van de projectleider bij organisatorische zaken van het project.
 • Meedenken over de marketing- en communicatiestrategie van de WijkJury, waarbij de zichtbaarheid van het project en de ambassadeursfunctie van de jury een belangrijke rol speelt.
 • Begeleiden van de Juryleden bij het schrijven van reportages over de bezochte voorstellingen.
 • Schrijven van diverse uitingen, zoals persberichten, social media-berichten en nieuwsitems voor de website. Onderhouden van alle communicatiekanalen van de WijkJury.
 • Opzetten van nieuwe samenwerkingen en onderhouden van contacten met pers, partners, gezelschappen en buurthuizen.

 

Jij?

 • Bent leergierig.
 • Bent een sociaal en verbindend persoon die goed is in het contact met de diverse juryleden.
 • Hebt affiniteit met podiumkunsten.
 • Schrijft foutloos Nederlands.
 • Hebt bij voorkeur enige ervaring met schrijven voor social media, websites en andere communicatie-uitingen .
 • Hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband.
 • Woont bij voorkeur in Utrecht.

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Veel ruimte voor creatieve inbreng en een eigen visie.
 • Een jaar lang gratis voorstellingsbezoek in het kader van dit inspirerende project, inclusief nagesprekken met de makers.
 • Een gezellige, informele werkomgeving.
 • Indien gewenst: een werkplek op het CTF-kantoor in Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht.

 

Enthousiast?
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 11 augustus naar wijkjury@cafetheaterfestival.nl t.a.v. Jordy Roeten en Iris van Korven. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 augustus. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen via hetzelfde e-mailadres.

Voor de organisatie wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling over gender en culturele achtergrond. We stimuleren kandidaten van diverse culturele achtergronden te reageren.

 

GEZOCHT: JONGE ZAKELIJK LEIDERS (DOORLOPEND)

Het CTF treedt graag op als matchmaker tussen nieuwe makers en jonge zakelijk leiders. Het CTF biedt een podium en springplank aan beginnende, vaak net afgestudeerde theater- en dansmakers. Veel van hen kunnen op zakelijk gebied goed hulp gebruiken. Het schrijven van subsidieaanvragen, het maken van begrotingen, boekhouden, het beheren van budgetten, het nadenken over creatieve vormen van ondernemerschap: veel gezelschappen zoeken hier ondersteuning bij. Daarom legt het CTF verbindingen tussen onze gezelschappen en jonge zakelijk leiders. De afgelopen jaren hebben we meerdere succesvolle matches verzorgd, waardoor zakelijk talent zich in de praktijk kon ontplooien en gezelschappen zich optimaal konden ontwikkelen. Deze zakelijk leiders/ondersteuners kunnen – waar gewenst – advies krijgen van Daan Lustenhouwer, de zakelijk directeur van het CTF. Of je nog studeert of al meer ervaring hebt maakt niet uit, wij proberen je te matchen aan een geschikt gezelschap of een maker die iets aan jouw hulp kan hebben.

Interesse? Stuur een mailtje naar Daan Lustenhouwer via daan@cafetheaterfestival.nl. Stuur je CV mee en omschrijf met welke podiumkunstdiscipline je de meeste affiniteit hebt, zodat wij een beeld van je kunnen vormen. Wij koppelen je dan vrijblijvend aan een passend gezelschap en jullie bekijken wat je voor elkaar kunt betekenen.