fbpx
Festival Toegankelijkheid

Festival Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat het festival voor iedereen toegankelijk is. In samenwerking met Toegankelijk Zwolle is daarom onderzoek gedaan naar de verschillende festivallocaties die voor rolstoelen toegankelijk zijn en de voorstellingen die ook voor slechthorenden of anderstaligen te bezoeken zijn.

Ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle geven aan dat de volgende locaties rolstoel toegankelijk zijn:

Het Vliegende Paard – Afra Ernst

Rolstoeltoegankelijk en bereikbaar middels een oprijplaat die uitgelegd kan worden. Er kan gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij McDonalds op de Grote Markt. De dansvoorstelling door Afra Ernst is non spoken dus ook te bezoeken door slechthorenden of anderstaligen, maar minder goed toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Muziekcafé Koos is rolstoeltoegankelijk. Het invalidentoilet bij Restaurant UNO is beschikbaar voor gebruik.

Wijnbar OAK is rolstoeltoeganklelijk. Er kan gebruikt gemaakt worden van het invalidentoilet bij de fietsenstalling. De dansvoorstelling door Collective Stieg is non spoken dus ook te bezoeken door slechthorenden of anderstaligen, maar minder goed toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn.

De Kuiperij is rolstoeltoegankelijk. Er is een drempel aanwezig maar het café is goed te bereiken via buurcafé Bloopers. Er kan gebruik gemaakt worden van het invalidentoilet bij McDonalds op de Grote Markt. Alleen is op deze locatie is geen assistentiehond toegestaan. 

Café Foyé in Theater Odeon is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig. Deze (familie)voorstelling is non spoken dus ook toegankelijk voor slechthorenden of anderstaligen, maar minder goed toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn.

De overige locaties zijn niet rolstoeltoegankelijk. 

Gebarentolk Doris Bagijn – ’t Swolsch Café

De voorstelling van Doris Bagijn op zaterdag (16.45 uur) is voorzien van een gebarentolk.

Doris Bagijn - Bodytalk - cafe theater festival zwolle

Doris Bagijn – Bodytalk – cafe theater festival zwolle

Deel dit bericht

Handige informatie

Algemene informatie

Tijden voorstelling

Genre en andere opties

Praktische informatie